Oto kolejny sernik :) Tym razem z dodatkiem wiśni i chrupiącymi płatkami migdałowymi :) Aż rozpływa się w ustach, czyli idealny na leniwe popołudnie.
Składniki:
opakowanie cytrynowych ciasteczek maślanych
150 g roztopionego masła
puszka mleka skondensowanego słodzonego
600 g serka Philadelphia
słoik dżemu wiśniowego
2 łyżki soku z cytryny
płatki migdałowe
Ciasteczka wrzucamy do miski, kruszymy i dodajemy roztopione masło. Wykładamy na dno formy i wkładamy do lodówki.
Miksujemy serki (można dodać nieco cukru wanilinowego). Dodajemy schłodzony sok z cytryny.
Dodajemy mleko skondensowane i ubijamy do uzyskania gęstej i puszystej masy.
Masę śmietankową wykładamy na spód z herbatników.
Na wierzch rozsmarowujemy dżem wiśniowy.
Na patelni prażymy płatki migdałowe.
Wykładamy je na dżem i odkładamy ciasto do lodówki- najlepiej na całą noc.
Najlepiej podawać z herbatą :)
wygląda cudownie ;d
ReplyDelete